Perca fluviatilis

Maandagochtend  11-07-2016                                                     Ommerkanaal  – dedemsvaart   Overijssel

1

Baarsvissen :

Het weer lijkt goed,er is een mooi briesje en een lekker temperatuurtje.
Alvorens ik moet verschijnen op mijn “date“ bij de tandarts,heb ik nog een enkel uurtje over om mij te vermaken aan het water,ik heb vandaag gekozen voor het vissen op baars vanaf de kant bij een sluisjes aan het ommerkanaal te Dedemsvaart.
Na het e.e.a besteld en reeds ontvangen te hebben via alixpress,werd het tijd om het materiaal te testen.op het eerste gezicht zien de aasjes er erg aantrekkelijk uit,mooie staartjes en lekker soepel.
Het te testen materiaal zijn kleine softbaits van 5 t/m 7 cm (Copietjes van de betere bekende merken) ik vis deze d.m.v de dropshot montage en met kleine loodkopjes 2 t/m 7 gram
Het hengeltje dat ik vanadaag gebruik is een shimano diaflash U.L 228(versneden top )met een shimano biomaster 1000FB voorzien van 08/oo Nanofil van berkley.
Eenmaal aangekomen bij het sluisje maak ik het materiaal gereed en de eerste worpen leverden gelijk vis op,het belooft een leuke sessie te worden.
Na diversen shadjes getest te hebben met loodkop en met de dropshot montage,had ik nog een enveloppe met shadjes die ik besteld had via facebook bij Job Vissenberg
Job giet zelf de shadjes in diverse maten en kleuren voor een zeer betaalbare prijs,en opnieuw is mijn nieuwschierigheid mij de baas en moest er een paar bestellen in diverse kleuren en maten.

Na de montage aangepast te hebben naar het dropdhotten,hing ik er een staafloodje aan van 7 gram Een wormhook maatje 2/0 om een 7 cm lang shadje te monteren.

2
De eerste 2 worpen leverde gelijk vis op,dit waren ook de wat grotere baarzen,ineens bleven de aanbeten uit,vreemd gezien de hoeveelheid aanbeten ik ervoor heb mogen ervaren…en jawel mijn gedachte werd bevestigd…. En knal op het ultra light hengeltje en de Esox Lucius kwam aan de haak een kijkje boven water nemen.
Hierna heb ik nog een uurtje doorgevist met diverse materialen regelmatig een nog klein baarsje gehaakt,mijn “date“met de tandarts kwam nu erg dichtbij.dus ik besloot om in te pakken en de andere materialen de volgende keer vanuit de bellyboat te bevissen.
Deze sessie leverde mij 35 baarzen op waarvan 11 gevangen met de materialen van Job vissenberg
( dus wordt zeker vervolgt )

4
Jaap van Maurik

Fieldtester Team RUHO