Fotos en stekbescherming

Stekkenpezers, dieven, stropers, ga zo maar door. Allemaal benamingen die op het internet worden gebruikt voor mensen die op anderman stek zitten te vissen. Laat ik ermee beginnen dat het viswater van iedereen is en dat iedereen vrij is om overal te vissen. Dat is mijn uitgangspunt en ik ben zelf ook redelijk open over waar ik mijn vissen vang.

Maar waarom dan dit artikel? Bij het maken van het blog ben ik mezelf steeds meer gaan beseffen dat het belangrijk is om sommige stekken voor mezelf te houden. De reden daarvoor kan divers zijn, denk aan rust voor de vissen, de hengeldruk, dressuur, de stropers die ook graag die vis willen vangen en soms gewoon omdat ik een ego ben en die ene mooie vis voor mezelf wil houden. Naast al deze redenen kan iedereen voor zichzelf ook wel redenen bedenken waarom hij liever niet heeft dat een ander op zijn stek vist.

Wat kan je er tegen doen? Stil zijn, dat is de beste manier. Niemand vertellen van die mooie vis die je gevangen hebt en geen foto’s plaatsen. Nou past dit niet echt bij mij!. Ik ben zelf een prater en vindt het leuk om een mooie foto van een vis online te zetten. En bij dit laatste ben ik me steeds meer gaan beseffen dat ik zaken kan doen om mijn foto’s minder herkenbaar te maken. Betekent dit dat niemand weet waar ik de vis gevangen heb? Nee, vaak zullen mensen die de stek goed kennen wel weten waar het is. Ik bedenk altijd als dat het geval is deze mensen er ook al visten en het maak me daarom niet uit. De zaken die ik doe en die ik mensen ook aanraad om te doen zijn voor mij het verwijderen van exif informatie en het maken van neutrale fotos.

 

Exif informatie verwijderen.

Wat is exif informatie?

Exif informatie zit bij elke digitale foto en geeft afhankelijk van je camera of telefoon zelfs de plek prijs waar een foto genomen is. Als voorbeeld neem ik een foto uit mijn eigen collectie. Door de volgende foto aan te klikken kan je goed zien waar deze foto genomen is, welke camera ik gebruik en nog veel meer.

img_1634

Klik op de foto voor de exif informatie.

  • Link met originele foto: http://regex.info/exif.cgi?dummy=on&imgurl=https%3A%2F%2Fwww.roversuithetoosten.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2016%2FIMG_1634.JPG
  • Link met foto foto zonder exif  informatie: http://regex.info/exif.cgi?dummy=on&imgurl=https%3A%2F%2Fwww.roversuithetoosten.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2016%2F12%2FIMG_1634-300×225.jpg

Hoe verwijder je de exif informatie

Er zijn via Google diverse tools te vinden die de exif informatie voor je kunnen verwijderen. Een andere manier is natuurlijk om GPS uit te zetten in je camera en telefoon. Zelf heb GPS aanstaan omdat ik het handig vind voor mijn eigen archief.

Achtergrond

Neem de foto van de vis met een neutrale achtergrond, denk bijvoorbeeld aan een mooie rietkraag. Zorg dat je zo min mogelijk herkenbare punten uit het landschap op je foto hebt staan (Bruggen, sluizen, havens, boeien etc.). Het is ook mogelijk om via diverse tools je achtergrond aan te passen, persoonlijk voel ik hier niets voor en kies ik er dan liever voor de foto niet online te zetten. Liever geen foto dan een foto die lelijk is.

2015-10-03-18-29-04

Als er lezers zijn met meer tips aarzel dan niet om ze te delen via een reactie onderaan dit bericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 + 13 =