Van streamer tot snoek

Zaterdag 05-11-2016 het is rond 10:15 in de ochtend als ik de aanbeet voel en de hengel krom gaat. Het moment waarop ik mijn sterkste snoek tot nu toe op de vliegenhengel heb gevangen. Yes eindelijk dat moment dat ik mijn TFO Profesional II krom gaat tot in het handvat. Het begon allemaal met het binden van de vlieg op 18 juni.

Bindavond 18 juni

Het begint in juni met een bindavond met Niklaus Bauer bij Smartlures.nl in Soest. Op zaterdag 18 juni beginnen we met een leuke groep mensen en Nicklaus met het bouwen van een Articulated Black Bream. Marc heeft een mooie avond georganiseerd en iedereen heeft er veel zin in.

20160618_185210074_ios

Stap voor stap legt Niklaus ons uit hoe we deze streamer bouwen en bijna 4 uur later heeft iedereen de streamer af. Een mooi kunststukje, al zeg ik het zelf, iets waarop ik trots ben. Thuis gekomen heb ik de streamer op mijn bindtafel gelegd met de gedachte: ‘die gaat pas mee als ik hem nog een keer gebouwd heb’. Dat laatste werd een project waarbij ik de streamer in een aantal fases heb afgebouwd.

 

20160618_212024068_ios

Voor iedereen die zelf deze streamer wil bouwen, check de uitleg bij Tie TV op Youtube.

Bellybootdag op groot water zaterdag 05-11

 

20161105_082542491_ios

Het is 05:00 en de wekker gaat. Snel eten, spullen in de auto en op weg naar Soest. Om 07:00 hebben we afgesproken bij de winkel van Marc en na een korte uitleg gaan we naar het water. Zelf heb ik besloten om het wat rustig aan te doen. Ik sluit als laatste met de auto aan op weg naar het water. Wat een rust op de weg, wat is het heerlijk om het water en de mist te zien.

Rond 08:30 liggen de boten op het water en gaan we beginnen: op weg naar die snoek van het grote water. Nu zullen sommige mensen denken: ‘Een snoek op groot water, is dat anders dan een snoek in de polder?’ Mijn antwoord op deze vraag is: ‘Ja, over het algemeen zijn de snoeken op groot water sterker en kunnen ze hier een stuk groter worden’.

Ik begin te genieten van de rust op het water en de natuur om me heen, even lekker ontspannen en gewoon genieten van de rust. Voor mij zijn dat naast het vissen belangrijke zaken. Ik wil genieten en de vis die komt dan wel. Ik begin de stekken af te werpen met de voor mij vertrouwde streamers en mag op een gegeven moment een foto maken van een medevisser die een mooi meter-vis weet te landen. Ik besluit hierna om een ander stuk af te gaan vissen en hang de Articulated Bream aan mijn lijn. Dit blijkt een goede keuze want niet veel later voel ik een dreun op mijn hengel en gaat de hengel krom. Ik merk dat de snoek er niet snel de brui aan geeft en zie mijn hengel met regelmaat heerlijk doorbuigen. Ik weet het zeker: dit moet toch een meter zijn, de kracht onvoorstelbaar. Nadat ik de vis eindelijk geland had, was ik verbaasd over de afmetingen, een goede 80 cm. Het kunnen een paar centimeter meer zijn maar meten in de bellyboot is niet mijn sterkste punt. Maar ik was blij, mijn dag was geslaagd.

20161105_092455720_ios

vinkje Hengel getest

vinkje Snoek gevangen op streamer die ik zelf had gebouwd

vinkje Met de vliegenhengel een snoek gevangen op groot water

Tussen de middag konden we met zijn allen genieten van de lunch en de foto’s van de vissen. Na de heerlijke lunch hebben we nog doorgevist maar helaas bleven de goede vangsten uit. Om 17:00 reden we met zijn allen weer weg naar Soest om nog heerlijk na te tafelen en na te praten. Een top dag heb ik gehad, Marc bedankt.

20161105_112346640_ios

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 − 5 =