The season ended with a bang. Een terugblik over het seizoen 2015/2016

2016-03-27 15.01.05 HDR

Vandaag 1e paasdag eindigde het snoekseizoen met de vliegenhengel met een knal. Voordat ik hier meer over vertel, kijk ik graag terug op dit seizoen.

Ik vind het leuk om voor mezelf een doel te stellen aan het begin van het seizoen. Voor afgelopen seizoen was dat een snoek vangen met de vliegenhengel. Dit is me gelukt en ik ben hooked op het vissen met de vliegenlat.

Materiaal

Aan het begin van het seizoen begon ik met een Abu Garcia Diplomat #7/8 met een drijvende lijn. Dit was een slappe hengel en geschikt voor de kleinere streamers. Na een dagje te hebben gevist met Alex en grote streamers was ik er achter dat een zwaardere hengel fijner was. En aangezien ik met grotere streamers wou gooien werd de Abu Garcia al snel via Marktplaats ingeruild voor een Rozemeijer 9+9 pike. Bij Fly en Spin kwam er een reeltje bij met een intermediate lijn van Rio. Hierna ging voor mij het seizoen dan ook echt open en kon alles gaan beginnen. Dus met een leader van 1mm fluorcarbon ging ik op jacht. Bij de casting4dag bij Dyckers kreeg ik de waardevolle tip om een voorslag te maken die dunner was en kon breken. De reden hiervan was dat als ik vast zou zitten anders mijn vliegvislijn zou breken. Later in het seizoen ook nog een strippingbasket van Niklaus Bauer opgehaald bij Smartlures. Ik ben van mening dat op veel wateren een strippingbasket als kantvisser erg fijn is.

 

De vangsten

De eerste snoek die ik haakte op de vlieg was in september. Samen met Alex was ik aan het vissen met mijn #7/8 hengel. Bij het binnen strippen van de lijn had ik een dikke aanbeet. Niet hard maar gewoon het gevoel alsof je een onderzeeër gehaakt hebt, De snoek wou naar links en ik naar rechts.  Het duurde even voordat deze dame voor de kant lag en ik kon niet wachten om mijn eerste snoek op de vliegenlat beet te pakken. Helaas brak tijdens het landen mijn voorslag van fluorcarbon, en zagen Alex en ik een mooie metervis wegzwemmen :(. Een maand later met een nieuwe hengel was het eindelijk raak en pakte ik mijn eerste snoek op  de vliegenlat. Een mooie snoek van 84 Cm lag op de kant. De rest van het seizoen zijn er nog een aantal snoekjes geweest die mijn streamer pakten en allemaal zijn ze geland, geen snoek meer verspeeld.

84 Cm Snoek 03-10-2015

84 Cm Snoek 03-10-2015

The season ended with a bang.

Met deze titel kan je denken aan een mooie vangst maar niets is minder waar. Het was letterlijk een knal. Ik was vandaag 1e paasdag nog even heerlijk aan het zwiepen toen die knal kwam. Je laad de hengel en wil de lijn laten schieten maar het hoeft niet meer het is over. Krak zegt je top en opeens is je visdag over. Op naar het nieuwe seizoen en een nieuwe hengel, zoals Johan Cruijf het zo mooi kon zeggen “elk nadeel heeft zijn voordeel”. Ik hoef me nu niet te haasten, tot 28 mei is het seizoen gesloten.